Projektledare till Urban Futures | Urban Futures
Länkstig

Projektledare till Urban Futures

Publicerad

Vi söker dig med kunskap om och stort intresse för hållbar stadsutveckling. Som projektledare på Urban Futures kommer du delta i att driva den operativa verksamheten och stötta verksamhetsledaren i utveckling och planering av arbetet.

Ref PAR 2024/283

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Projektledare till Urban Futures

Urban Futures – Centrum för hållbar stadsutveckling är en arena för samskapande mellan forskning och praktik. Vi arbetar med komplexa samhällsutmaningar utifrån olika perspektiv. Vi bygger kunskap och kapacitet som bidrar till omställning av våra städer och samhällen. Samtliga aktiviteter inom centrumet syftar till att främja samverkan och kunskapsutveckling mellan forskning och praktik för att förverkliga rättvisa, gröna och tillgängliga städer, regioner och samhällen som utvecklas med respekt för allt liv och inom planetens gränser.

Urban Futures drivs genom ett etablerat partnerskap mellan åtta deltagande parter som representerar både akademi och praktik: Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Göteborgsregionen, Göteborgs Stad, Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, IVL Svenska Miljöinstitutet och RISE Research Institutes of Sweden.

Urban Futures är idag placerad vid Wexsus - Västsveriges nexus för hållbar utveckling. Wexsus övergripande verksamhetsidé är att facilitera samverkan och skapa partnerskap för hållbar utveckling mellan akademin i Västsverige och andra samhällsaktörer. Samverkansarenan Wexsus är ett konsortiebaserat samarbete mellan Göteborgs universitet, Chalmers tekniska högskola och Högskolan Väst. Göteborgs universitet är värd för Wexsus och Urban Futures.

Arbetsuppgifter 

Vi söker dig med kunskap om och stort intresse för hållbar stadsutveckling. Som projektledare på Urban Futures kommer du delta i att driva den operativa verksamheten och stötta verksamhetsledaren i utveckling och planering av arbetet. Du ska driva, facilitera och samordna ett eller flera av verksamhetens tematiska spår. Du ansvarar för att koordinera och driva Urban Futures samordnargrupp med representanter från de åtta parterna och stödja samordningen av styrelsens möten. 

Du kommer vara kontaktperson för, följa upp och stötta pågående projekt med koppling till Urban Futures men också kunna initiera, medverka i och driva projektutveckling och ansökningsarbete. I arbetet med projekt och processer ingår planering och genomförande av workshops, seminarier och andra typer av event för olika målgrupper. Du behöver kunna bidra med kunskap och kompetens inom samskapande metoder och processer.

I anställningen ingår även att stödja verksamhetens kommunikationsarbete som inkluderar att skriva texter till nyheter, sociala medier och olika typer av rapporter. Du behöver också inom processer och projekt göra relevant kommunikationsplanering. I en organisation som bland annat baseras på projekt kan även andra arbetsuppgifter förekomma och anställningens innehåll och förutsättningar kan komma att förändras över tid.

Kvalifikationer 

Krav

  • Vi ser att du har en examen på avancerad nivå med inriktning mot hållbar utveckling inom: stadsutveckling, samhällsplanering, offentlig förvaltning eller av arbetsgivaren bedömt angränsande ämnesområde.
  • Erfarenhet av att leda och facilitera samverkan mellan aktörer som representerar olika perspektiv, intressen och sakkunskap.
  • Du har en god förmåga att kommunicera på svenska i såväl tal som skrift.
  • Relevant arbetslivserfarenhet inom hållbar samhällsutveckling/stadsutveckling eller av arbetsgivaren bedömt angränsande ämnesområde.

Meriterande

  • Erfarenhet av att planera och arrangera olika typer av möten och event såsom workshops och seminarier .
  • Erfarenhet av planering, produktion och uppföljning av kommunikationsaktiviteter
  • Erfarenhet av och/eller utbildning inom att leda och facilitera samskapande processer och/eller projekt.
  • Erfarenhet av att driva och skriva ansökningar till forskningsfinansiärer.
  • Arbetslivserfarenhet av projektledning/projektadministration

Vi söker dig med stort intresse och kunskap inom hållbar stadsutveckling. Som person är du lyhörd och har god förmåga att samarbeta med andra och bygga relationer. Du är driven, arbetar självständigt och tar initiativ. Du är strukturerad i ditt sätt att arbeta och har förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du är flexibel och har förmåga att verka i ett sammanhang av komplexitet och osäkerhet. Du bidrar till att gott arbetsklimat i gruppen och gärna också med nya perspektiv och kompletterande erfarenheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 

Anställningen är  ett vikariat med omfattning 80%. Placering är på nationella enheten Wexsus vid Göteborgsuniversitet. Tilltänkt tillträde är 2024-06-01 

Kontaktuppgifter för anställningen 

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Verksamhetsledare, Sara Pettersson, sara.pettersson@wexsus.se, 0768521939

Personalhandläggare, Robert Svedlund, robert.svedlund@gu.se

Fackliga organisationer 

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2024-04-05

Läs mer och ansök på gu.se