RAIN 2050 - The world's best campus when it rains | Urban Futures
Bild
Flygande maskrosfrön
Foto: Unsplash
Länkstig

RAIN 2050 - The world's best campus when it rains

Forskningsprojekt
Avslutad forskning
Projekttid
2021 - 2021
Projektägare
Urban Futures

Samarbetspartners
Göteborgs
Stad
Finansiär
Urban Futures (via Chalmers in-kindmedel)
Område
Hållbarhet & miljö

Kort beskrivning

Projektet syftar till att göra Chalmers campus till världens bästa regn campus genom att anpassa stormvattenhantering och förbättra miljön för studenter och personal, baserat på tekniska och kreativa lösningar.

Projektet syftar till att undersöka hur Chalmers campus kan anpassas för att hantera ökad nederbörd och samtidigt förbättra miljön för studenter och personal.

Göteborg, som firar sitt 400-årsjubileum 2021, strävar efter att bli världens bästa regnstad genom att lyfta fram regnets betydelse ur arkitektoniska, sociala, kulturella och klimatmässiga perspektiv. På samma sätt vill Chalmers bli världens bästa regncampus genom att integrera tekniska och kreativa lösningar för stormvattenhantering, som blågröna områden och multifunktionella ytor.

Projektet kommer att kartlägga campusmiljön, genomföra workshops med studenter och personal för att samla in synpunkter och förslag, samt diskutera resultaten med relevanta intressenter för att utveckla en förbättrad campus. Resultaten kommer att presenteras i en utställning och sammanställas i en rapport. Projektet, som pågår från januari till december 2021, syftar till att bidra till bättre urban klimatanpassning och skapa en mer trivsam miljö på campus.

Såddprojekt 2021

Chalmers avsätter under 2020-2024 medel för att stötta ett brett engagemang av Chalmersforskare inom Urban Futures. Under 2021 finansierades fyra såddprojekt, där ambitionen var att utveckla kunskap och samarbeten av långsiktigt värde för Urban Futures och centrumets parter. Genom såddprojekten finns möjlighet att testa olika idéer genom exempelvis förstudier och pilotprojekt.

RAIN 2050 är ett av 2021 års såddprojekt.